MERSİN / AKDENİZ - Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Rehber Öğretmeni olan okul ziyaretleri gerçekleştirildi

Rehber Öğretmeni olan okullarımızdaki Rehber Öğretmenlerimizle buluşuldu.

Rehber Öğretmeni olmayan okul ziyaretleri

Okul ziyaretleri devam etmektedir.

Kurumumuz Rehberlik Bölümü personelimiz tarafından

Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu ve

Mine Günaştı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

Çilek ve Özgürlük Mahallesi Bölgesinde bulunan

Naciye Filizay İlkokulu

Naciye Filizay Ortaokulu

Sosyal Hizmetler İlkokulu

Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu

Okul ziyaretlerini gerçekleştirdik.

Karaduvar Bölgesinde bulunan okullarımızdan

Celile Öner Ortaokulu

Celile Öner Anaokulu

Suphi Öner İlkokulu

İsa Öner Anadolu Lisesi

Okul ziyaretlerimizi gerçekleştirdik

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İl Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonunca  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yerel hedefi "Sınır Koyma" olarak belirlenmiştir.

Tem

Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürümüz Sn Kadir KARAKUŞ' un da katılımıyla,  Akdeniz Ram ekibi olarak "Tercih Sokakta"  sloganıyla , Metrpol bitişiğinde LGS sürecinde öğrenci ve velilerimize, terichlerinde yardımcı olmak amacıyla standımızı açtık. Tüm öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz.

Haz

Mersin, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl  Yürütme Komisyonu toplantısı, İl Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Bayram DUMAN başkanlığında Tüm İlçe Şube Müdürleri ve Ram müdürlerinin ve öğretmenlerinin ve  okullarımızdan gelen komisyon üyelerinin katılımıyla Akdeniz Ram ev sahipliğinde seminer salonunda 3,5 saat süren verimli bir toplantıyla gerçekleştirildi. İl Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Bayram DUMAN'ın konuşmasının ardından Tüm İlçe Şube müdürleri yıl sonu faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulundular. Önümüzdeki Eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar için yeni fikirler paylaşıldı ve yaşanan sorun ve aksaklıkar pek olmasada bunlara da değinilerek çözüm için notlar alındı.

Haz

Okul Öncesi ve İlkokul-Ortaokul ve Liselerde çalışan Psk. Dan. Ve Rehber Öğrt. yönelik  2021- 2022 Eğitim-Öğretim Yılı, Yıl Sonu değerlendirme toplantımız Kurum Müdürü Engin DEMİR  başkanlığında, İdari kadro ve Rehberlik Hizmetleri Bölüm başkanı Uzm. Psk. Danışman Hatice ARSLAN' ın sunumuyla seminer salonumuzda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haz

Akdeniz Ramı temsilen Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanımız Uzm. Psk. Dan. Hatice ARSLAN' ın da katılımıyla, Mersin Kongre ve Sergi Sarayında "Çocuk Çağında Ekranla İlişki" ile ilgili Üniversite, Hastane, Emniyet ve MBB Engelliler ve Sağlık Hizm. Daire başkanşığından konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek öğrenci ve velilerimize bilgilendirme yaptık.

Haz

Kurum ziyaretleri kapsamında Akdeniz Ram Ekibi olarak Huzurkent Atatürk İlkokulu ve Huzurkent Atatürk Ortaokulu ziyaret eilerek Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanımız Uzm. Psk Danışman Hatice ARSLAN tarafından öğrenci ve velilere  "İnternet Bağımlılığı" konusunda sunum yapıldı.

Korona Virüs Kapsamında Alınacak Tedbirlere ulaşabilirsiniz